West Highland White Terrier, også kalt Westie, er en glad og positiv hund, veier ca. 8 kilo og måler ca. 28 cm over manken. Kroppen skal være kort og kompakt. Det som er karakteristisk er hodet, som skal være rundt med små, stående ører og et våkent uttrykk med mørke øyne og sort nese. Halen skal bæres rett opp og se ut som en omvendt gulrot. Pelsen skal være ren hvit med strie hår ytterst og med kort, bløt underpels.
Westien er en lærevillig hund, med stor tillit til sine eiere. Oppdragelsen er viktig, selv om den er en liten rase. Nye eiere anbefales derfor å ta et dressurkurs eller valpekurs. En Westie liker seg like godt i sofaen som i skogen. Dette er en typisk all-round hund for de fleste familier, glad i barn og andre hunder. Med den rette opplæringen og godt stell, har den lykkelige eier en trofast følgesvenn i opptil 14 – 15 år. Westie har sitt opphav i Storbritannia. Tidligere ble små terriere brukt til jakt på rev og grevling i det skotske høylandet. Når det ble født hvite valper i kullene, ble de fleste avlivet. Men etter hvert fant noen ut at den hvite fargen var en stor fordel under jakt. For det første var de godt synlig på lang avstand og for det andre var de lettere å skille fra reven når denne ble drevet ut av hiet.
Æren for rasen er blitt tillagt den skotske oberst Malcolm fra Argyllshire, som var en av de første til å avle kun på hvite terriere. I 1907 fikk rasen sitt endelige navn og ble godkjent som egen rase av den engelske kennelklubben. Dette er nesten hundre år etter at de første hvite hundene med store likheter med Westien ble avbildet på malerier i England.